Verschenen: Eigen baas in de ggz
Mensen hebben namelijk het recht om de baas te blijven over hun eigen begeleiding. Ook wanneer er psychische problemen in het spel zijn. Het is de taak van hulpverleners om mensen met psychische aandoeningen te ondersteunen in het behouden van de eigen regie en autonomie. Rowan Bos, Frits Bovenberg en Koen Westen schreven Eigen baas in de ggz om daarbij te helpen.
Hoe ondersteun je zelfmanagement?
In dit boek lees je over hoe je met mensen met een psychische aandoening omgaat, hoe je hen kan begeleiden en hun omgeving erbij kan betrekken. Ook gaat het over hoe je werkt met mensen die jouw hulp eigenlijk niet willen én hoe je samen kunt werken met andere professionals. Extra behulpzaam zijn de praktische tips, waar je meteen mee aan de slag kunt, en de interessante ervaringsverhalen.
“In dit boek vind je veel handreikingen waarmee je mensen met een psychische aandoening kunt ondersteunen bij zelfmanagement.” – dr. Ada ter Maten-Speksnijder
Toolbox voor hulpverleners (in opleiding)
De handvatten uit dit boek zijn bedoeld voor hulpverleners die praktische zorg en begeleiding bieden in allerlei verschillende settingen in de ggz, verslavingszorg en het sociaal domein. Denk bijvoorbeeld aan hulpverleners op een klinische afdeling van de ggz, in een maatschappelijke opvang, gevangenis of bij ambulante woonbegeleiding.
Het boek is zowel praktisch toepasbaar voor hulpverleners in de praktijk, maar ook voor iedereen die nog in opleiding is. Denk hierbij aan de verschillende maatschappelijke, sociale en zorgopleidingen op niveau 3, 4 en 5.
Benieuwd naar hoe je cliënten weer de regie geeft? Je leest hier alles over dit boek!
Eigen baas in de ggz
Mensen hebben het recht om de baas te blijven over hun eigen begeleiding. Ook wanneer er psychische problemen in het spel zijn. Het is de taak van hulpverleners om mensen met psychische aandoeningen te ondersteunen in het behouden van de eigen regie en autonomie. Rowan Bos, Frits Bovenberg en Koen Westen schreven dit boek om je daarbij te helpen.