Kwaliteitsstandaarden (zorgstandaarden en generieke modules) beschrijven vanuit het perspectief van de patiënt en zijn naasten wat onder goed professioneel handelen (goede zorg) wordt verstaan. De meest actuele kennis vormt hierbij het uitgangspunt.
Zorgverleners kunnen op basis van de standaard de kwaliteit van hun beroepsmatig handelen verder vergroten. Uiteindelijk bepalen de patiënt, zijn naasten en de zorgverlener(s) gezamenlijk wat in het individuele geval de beste behandeling en/of ondersteuning is. De nieuw ontwikkelde kwaliteitsstandaarden zijn bedoeld voor alle betrokkenen van de patiënt en zijn daarmee een belangrijk instrument bij het proces van gezamenlijke besluitvorming.
Dit casusboek draagt bij aan de ontsluiting en implementatie van de zorgstandaarden en generieke modules. Binnen elke casus staan een zorgstandaard en/of generieke modules centraal. Aan de hand van enkele dilemma's wordt zichtbaar gemaakt op welke wijze de professional de standaarden in de dagelijkse praktijk kan gebruiken. Doordat het boek een groot deel van de problematiek van de ggz omvat, geeft het een goed beeld van de actuele zorg voor mensen met psychiatrische aandoeningen in Nederland. Het is daarnaast een eerste wegwijzer in een groot aantal nieuwe kwaliteitsstandaarden. Door het gericht toepassen van deze standaarden in de dagelijkse klinische praktijk, kan de zorg worden toegesneden op de problematiek van de individuele patiënt.
You need a business account to order this product. You are currently logged in with the email address: .
Would you like to use this email address for your business account?
Use a different email address for business account Use current email address for business account